Zlatko Komadina: “Ova Vlada ima najveće šanse da se raspadne, mogući su prijevremeni izbori”

FaH

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za stranačkog predsjednika Zlatko Komadina ustvrdio je u ponedjeljak u intevjuu Radio Dalmaciji da HDZ želi ovladati tajnim službama i informiranjem, a za Vladu Domoljubne koalicije i Mosta rekao je kako “ima šansi da se raspadne” te su mogući prijevremeni izbori.

“Ima u njoj nešto stručnjaka, ali oni nemaju političku težinu. Vlada će trajati dok je saborske većine, ali ova ima najveće šanse da se raspadne. Mogući su prijevremeni izbori s obzirom na okolnosti i situaciju”, rekao je Komadina. Ocijenio je da je sadašnja Vlada “čudna i nastala u čudnim okolnostima i pregovorima”.
Na novinarsko pitanje treba li ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman otići s te dužnosti nakon izjave potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da se taj medij pretvorio u SDP-ov te zahtjeva iz Domoljubne koalicije i Mosta da ode s te dužnosti, Komadina je odgovorio kako je ta situacija ista kao i u slučaju ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

“Isto kao i Lozančić. Pa ne može predsjednica potpisati razrješenje i kaže: ‘Razriješite ga.’ Valjda ima civilni, saborski nadzor koji mora utvrditi je li netko prekršio ovlasti kao šef tajne službe. Pa ne postoji tajna služba SDP-a i tajna služba HDZ-a, kao ni Mosta. Tako ne postoji ni direktor televizije SDP-ov kao ni HDZ-ov. To, zapravo, ‘miriše’ na to da se želi preuzeti kontrola nad tajnim službama i nad informiranjem. To mi sliči na Goebbelsa”, izjavio je Komadina.

Po njegovim riječima, u HDZ-u nema ‘D’ od demokracije jer se, kako je rekao, “ne može se u isto vrijeme raspirivati mržnja i svađati ljude, a zvati se Hrvatska demokratska zajednica”.
“HDZ je pustio duha iz boce, a morao je voditi računa koga postavljaju na čelne pozicije u ministarstvima – da ne isplivavaju ‘kosturi iz ormara'”, rekao je, među ostalim, Zlatko Komadina.

Komentiraj