Goran Kovacic/PIXSELL

Zlatko Komadina: Članstvo danas glasa za socijaldemokraciju u SDP-u

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika te stranke Zlatko Komadina izrazio je uvjerenje u pobjedu na izborima na kojima SDP-ovo članstvo po načelu “jedan član – jedan glas” u subotu bira predsjednika stranke, poručivši kako članstvo danas glasuje za socijaldemokraciju SDP-u

“Ja sam se kandidirao da pobijedim, a o tome će odlučiti članice i članovi, moji dragi kolegice i kolege, prijatelji u stranci. Prema tome, mi za razliku od HDZ-a i HNS-a imamo dva kandidata i ljudi stvarno imaju izbor za promjene, za bolji SDP, za SDP koji ide naprijed ili za ovaj SDP koji smo danas”, izjavio je Komadina novinarima nakon što je glasovao u Opatiji.

Pobijedi li protukandidata i sadašnjeg predsjednika stranke Zorana Milanovića, Komadina je kao prve poteze najavio pripremu stranke za lokalne izbore, rad na novom statutu stranke te pregovore s koalicijskim partnerima, odnosno okupljanje lijevog centra.

“Danas je finale festivala demokracije u Hrvatskoj, nijedna stranka nema izbor između dva kandidata. Dobro je da imamo dva kandidata, ali imamo jedan SDP. Danas se glasa za socijaldemokraciju u SDP-u”, poručio je.

Upitan kako misli ujediniti SDP-ovo članstvo koje se podijelilo na njegov i Milanovićev tabor, Komadina je istaknuo kako su okupljanje i zajedništvo njegov životni kredo. “Prema tome, jedan SDP, svi u korist razvoja Republike Hrvatske”, dodao je.

Novinare je zanimalo i što će biti s Milanovićem pobijedi li on (Komadina), na što je odgovorio kako će s Milanovićem biti isto što i s njim. “Mi smo članovi SDP-a i svatko ima mjesto u SDP-u, pa i i bivši predsjednik”, rekao je.

Izrazio je i zadovoljstvo što je u Opatiji glasovao u Ulici maršala Tita te članstvu poručio kako danas preuzima odgovornost za SDP.

Komentiraj