Petar Glebov/PIXSELL

ZLATKO HASANBEGOVIĆ Pročitajte što je ministar kulture pisao za ‘NDH’ 1996. godine

Nakon što su u srijedu poslijepodne objavili fotografiju ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, tjednik ‘Novosti‘ donio je i Hasanbegovićev tekst iz časopisa ‘NDH’ iz 1996. godine. U njemu današnji ministar kulture veličao ustaški pokret.

Hasanbegović je spornu fotografiju u srijedu nazvao ‘još jednom u nizu podvvala i provokacija’ dodavši kako je na objavljenoj fotografiji ‘i laiku vidljiva nakaradna intervencija’.

>> HASANBEGOVIĆ REAGIRAO NA SPORNU FOTOGRAFIJU “Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija”

>> PRIJELOMNA VIJEST: ‘Novosti’ objavljuju fotografiju Hasanbegovića s ustaškom kapom

>> EKSKLUZIVNO: Bujanec brani Hasanbegovića: “Da, i ja sam na slici, ali kapa nije ustaška već HOS-­ova”

Hasanbegovićev tekst iz 1996. godine naslovljen je s ‘Mi ne zaboravljamo…’ objavljen je u listu ‘NDH’ koji je izdavao zet Ante Pavelića, ustaškog poglavnika, te njegov nasljednik na čelu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta Srećko Pšeničnik.

U tekstu o svečanom otvaranju džamije u Zagrebu, Hasanbegović je napisao:

“Tisuće mrtvih, ranjenih i osakaćenih, srušeni gradovi, mostovi i bogomolje, mržnja i užas, te svekoliki poremećaj stoljećima izgradjivanog i bogomdanog katoličko-muslimanskog prožimanja i snošljivosti, današnja je slika naše sirotice i krasotice Bosne ponosne i kršne Hercegovine, živih svjedoka pokušaja diobe nečega što se podieliti ne može.

Ta i takova apokaliptičan stvarnost konačni je rezultat diabolične politike onoga i onih koji u svome bezkrajnome cinizmu rekoše da su baštinici i Starčevićeve političke, narodne i državno-pravne misli, onih koji u svojoj paklenoj nakani nisu prezali ni od zlorabljenja časnih simbola i imena ustaških heroja čije se mučeničke i šehidske kosti sada prevrću u zemlji od jada i stida što im nanesoše, pedeset godina kasnije, njihovi tobožnji sljedbenici.

Upravo zbog tih istinskih heroja, mučenika i šehida, koji svoje živote položiše na oltar domovine od Bleiburških poljana pa do Foče i Fazlagića kule, dužnost je svih nas, njihovih štovatelja i sljedbenika, autentičnih hrvatski nacionalista i starčevićanaca poniženih, prevarenih i poraženih muslimana i katolika, skinuti krinke sa lica današnjih slavosrbskih opsjenara, licemjera i moralnih nakaza i pokazati put k izlazu, iz ovog mračnog tunela, prema pomirbi, slozi i vjerskoj toleranciji, a istinski slobodnoj i ujedinjenoj Domovini od Mure , Drave i Drine, pa do Jadranskog mora. (…)”, prenijele su ‘Novosti.

Komentiraj