Zlatko Dalić produžio ugovor s HNS-om do konca 2022. godine

U zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton održana je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je dana suglasnost za produženje ugovora s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem do konca 2022. godine odnosno Svjetskog prvenstva u Kataru koje je na rasporedu u studenom i prosincu te godine.

“Za nas niti jednoga trenutka nije bilo upitno da će Zlatko voditi momčad na EURU 2020. idućeg ljeta, a jako mi je drago što smo odmah dogovorili suradnju sve do Svjetskog prvenstva 2022. Zlatko je vrlo jednostavna i korektna osoba za razgovor, i lako smo dogovorili sve detalje oko nastavka suradnje. Njegovi rezultati govore sami za sebe, ponosni smo na sve što je do sada ostvario kao izbornik i Savez će njemu i reprezentaciji omogućiti maksimalne uvjete za rad, kao što je bilo i do sada”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

– “Zahvaljujem Davoru kao predsjedniku Saveza, rukovodstvu HNS-a i Izvršnom odboru na iskazanom povjerenju. Kako se odvila situacija s epidemijom i odgodom Eura na iduće ljeto, složili smo se da ima smisla zaokružiti cijelu priču do Svjetskog prvenstva 2022. godine. Uvijek sam govorio da nema veće časti od vođenja reprezentacije svoje zemlje i zato kod mene nije bilo nikakve dileme oko nastavka suradnje. Imam puno motiva, energije i ambicije, i dok god se tako osjećam, s puno ponosa ću voditi hrvatsku reprezentaciju”, poručio je izbornik svjetskih doprvaka, Zlatko Dalić.

Osim toga odlučeno je da će domaćin utakmica sa Švedskom i aktualnim svjetskim prvakom Francuskom, koje se u sklopu UEFA Lige nacija igraju 11. i 14. listopada ove godine, biti stadion Maksimir u Zagrebu obzirom da je trenutno predviđeno da one budu organizirane bez prisustva gledatelja na tribinama.

Vlada hrvatskog nogometa također je odlučila da će prijaviti Dinamo kao hrvatskog predstavnika u UEFA Ligu prvaka mladih i to na osnovu prosjeka osvojenih bodova u odnosu na ukupni broj odigranih utakmica iako je u trenutku prekida juniorskog prvenstva vodeća momčad bio Hajduk s dva boda više od Plavih, ali i utakmicom više te boljim međusobnim omjerom i gol razlikom.

Izvršni odbor je također ostao pri stavu da se završnica nogometne sezone u Hrvatskoj zbog pogoršanja epidemiološke situacije odigra bez prisustva gledatelja na stadionima iako za tako što ne postoji preporuka stožera civilne zaštite, a protiv takvog rješenja su bili u NK Osijeku koji u posljednjem kolu sezone dočekuje Lokomotivu u odlučujućem susretu za odluku o drugom mjestu Prve HNL.

Aljoša Asanović imenovan je instruktorom Hrvatskog nogometnog saveza za dijasporu, a donijeta je i odluka o novom sustavu stalnih natjecanja. Prva HNL i dalje će se igrati u dosadašnjem formatu (Liga 10). Druga HNL brojat će 18 klubova u idućoj natjecateljskoj godini, potom 16 klubova (2021./22.) i konačno 12 klubova od natjecateljske godine 2022./23. Od te sezone, 3. HNL igrat će se kao jedinstvena liga od 16 klubova.

>> Natjecateljska komisija HNS-a predložila uvođenje jedinstvenog trećeg ranga

IO je prihvatio izvješće o licenciranju klubova za natjecateljsku godinu 2020./21 te je usvojio kalendare natjecanja za HT Prvu ligu, završnicu Hrvatskog nogomenog kupa, Drugu HNL te Prve HNL pionira, kadeta i juniora za iduću natjecateljsku godinu. Donesene su odluke o listi delegata u HT Prvoj ligi i Drugoj HNL, kao i listi sudaca za ta dva natjecanja. IO je donio i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o nogometnim natjecanjima.

Komentiraj