Zlatko Dalić donirao Županijskoj bolnici u Livnu 40.000 kuna

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić donirao je bolnicu u svom rodnom gradu Livnu. Kako je za vecernji.ba potvrdio ravnatelj Županijske bolnice „Dr. fra Mihovil Sučić“ dr. Ivan Cikojević Dalić je za nabavku potrebne zaštitne opreme za borbu protiv koronavirusa uplatio 10.000 KM odnosno nešto manje od 40.000 kuna.

Županijska bolnica u Livnu trenutno na raspolaganju ima samo dva respiratora koja srećom još uvijek nije bilo potrebe koristiti obzirom da u kantonu nije zabilježen potvrđeni slučaj prisutnosti virusa koji je proteklih tjedana paralizirao svijet. Županijski sindikat liječnika je nedavno uputio javni apel upozoravajući na nedostatak adekvatne zaštitne opreme za medicinsko osoblje koje je na prvoj liniji obrane protiv virusa.

Dalić, koji je rođen u Livnu 26. listopada 1966. godine i gdje je u lokalnom klubu Troglavu započeo svoj nogometni klub, je u listopadu 2018. godine proglašen počasnim građaninom grada Livna u kojem je održan i veliki doček pred oko 60.000 ljudi nakon osvajanja svjetskog srebra u Rusiji.

Komentiraj