ŽIVOT LETI KAPETANE Na današnji dan napustio nas je Dražen Petrović: Real ga se prisjetio sjajnim videom

Autor:

22.10.2011., Sibenik - Mnogobrojni gradjani okupili su se na otkrivanju spomenika Drazenu Petrovicu ispred kosarkaske dvorane na Baldekinu. Najveci hrvatski kosarkas na danasnji bi dan navrsio 47 godina. Grafit s Drazenovim likom. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prošla je točno 31 godina od tragične smrti Dražena Petrovića, proslavljenoga hrvatskog košarkaša. Tog 7. lipnja u Denkendorfu hrvatska je košarka doživjela strašan udarac od kojega se do danas nije oporavila.

Dražena je u smrt odvela tadašnja djevojka Klara Szalantzy koja je upravljala tamnocrvenim Golfom na njemačkoj autocesti A9 kod Ingolstadta te kobne 1993. godine. Klara za Draženovu smrt nikad nije odgovarala, a s njima u autu bila je i turska košarkašica i Klarina prijateljica Hilal Edebal koju su usput povezli. Dražen je u trenutku nesreće spavao.

‘Košarkaški Mozart’, kako su tepali Petroviću, je za mnoge najbolji europski košarkaš svih vremena. Javno su to priznale košarkaške legende poput Reggia Millera, Jasona Kidda LeBron Jamesa

Osim u NBA-u, Petrović je velik trag ostavio i u Europi, odnosno Real Madridu, u koji je prešao nakon što je se predstavio svijetu sjajnim igrama u Ciboni. Iako je u Španjolskoj proveo tek godinu dana, zaludio je čelnike kluba koji ga nisu htjeli pustiti u NBA. No, Petrović se sudskim sporom izborio da ga moraju pustiti u najjaču košarkašku ligu svijeta te je tamo igrao za Portland Trail Blazerse i New York Jetse.

Koliko je bio voljen u Španjolskoj govori i činjenica da ga se Real danas prisjetio na svojim društvenim mrežama prigodnim videom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.