Veliki as nekadašnje države SFRJ bio je tenisač Slobodan Boba Živojinović. Publicitet u svijetu poznatih i slavnih je produbio vjenčanjem s turbo folk divom Lepom Brenom a a družio se i s pokojnom Lady Dianom, nesuđenom kraljicom Ujedinjenog Kraljevstva. Beogradskom tabloidu  Kurir je dao zanimljiv intervju tijekom kojeg se prisjetio kako mu je Goran Ivaniševiž svojedobno skupljao loptice, kako je na Marakani Crvene Zvezde organizirao ekshibicijski meč s Nijemcem Borisom Beckerom, kako mu je Čeh Ivan Lendl poklonio vučjaka jer je razmontirao brbljavog Amerikanca Johna McEnroea… Upravo je taj susret ušetao u antologiju jer je Živojinović tijekom odlučujućeg perioda igre otišao na – gablec.

„Mekinro je vrlo inteligentan sportista… Nema šanse da u tako dugim mečevima koji traju satima teniser sve vreme bude koncentrisan. Kada je Mekinro osetio da sam počeo da vladam, hteo je da me ohladi. Ja sam to shvatio. Otišao je do sudije da protestuje, a ja, kao neko ko je odrastao na novobeogradskom asfaltu, nisam hteo da budem deo te predstave. Otišao sam sa terena, uzeo sendvič, a neki Australijanac je hteo da mi da šampanjac. Fascinantno je kakav sam aplauz i energiju s tribina dobio. Mekinro se našao u čudu“.

Boba jako cijeni sunarodnjaka Novaka Đokovića. Biste li Živojinoviću stigli dalje od 19. mjesta na ATP ljestvici da ste se recimo hranili poput Noleta (precizno individualizirano i personalizirano, s svim uključenim elementima i parametrima, bez glutena i opasnih tvari itd.):

„Apsolutno da. Ja pojedem pola jagnjeta i izađem na teren“.

Komentiraj