FaH

Živi zid: Nije normalno da glavni ravnatelj HRT-a ima dva puta višu plaću od premijera

Živi zid danas se putem službenog Facebook profila obrušio na HRT. Iz stranke navode kako se zalažu za ukidanje HRT pretplate i financiranja javne televizije direktno iz proračuna.

Objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Hrvatski građani plaćaju jednu od najskupljih pretplata u Europi iako je dobra praksa da se za javnu televiziju pretplata ne naplaćuje.

Osim toga, HRT ima pravo na gotovo četiri sata reklama dnevno što ga stavlja u potpuno privilegirani položaj u odnosu na druge televizije.

Broj zaposlenih je previsok, a plaće također. Nije normalno da glavni ravnatelj HRT-a ima dva puta višu plaću od premijera, čak 42 tisuće kuna!

Uza sve to program HRT-a je loš, a gledanost iz mjeseca u mjesec sve manja. Živi zid se zalaže za ukidanje HRT pretplate i financiranje javne televizije direktno iz proračuna, kao i smanjenje broja reklama na najviše 30 minuta dnevno.

Protivimo se političkim čistkama nakon svakih izbora već se zalažemo da televiziju vode stručni kadrovi. Ukidanje HRT pretplate smatramo i za socijalnu mjeru jer je mnogim građanima to preveliki financijski teret i mnogi su zbog nje ovršeni”, zaključuje se u objavi.

Komentiraj