Nakon što je Jutarnji list jutros objavio intervju s pobunjenim članovima Živog zida Hrvojem Runtićem i Mihaelom Vargom, stigao je odgovor iz stranke.

Runtić je direktno optužio koalicijskog partnera Živog zida, Ivana Lovrinovića, da mu je nudio 100 000 kuna i 500 eura tjedno u zamjenu da prešuti skrivene donacije koje je koalicija Jedina opcija navodno primala, piše Jutarnji.

Iz Živog zida su tim povodom na Facebooku objavili:

Hrvoje Runtić i Mihaela Varga prijetvorni su ljudi koje u životu pokreće samo i jedino novac odnosno želja da žive iznad vlastitih mogućnosti. Brojne su žrtve njihovoga nečasnoga djelovanja koje uvijek ide u istome smjeru: posudi/izvuci novac, a nakon toga promijeni adresu stanovanja i potpuno odbaci ljude koji su ti pomogli.

To smo, na žalost, shvatili prekasno i iz toga razloga se ispričavamo javnosti i našim biračima. Sada, kada je stvar izašla u medije, javljaju nam se desetine građana prevarenih od para Runtić-Varga.

Danas objavljujemo samo jednu presudu o prijevari koju su izvršili, a sljedećih dana saznati ćete i za ostale. Također pozivamo i druge oštećene osobe, za koje još nismo saznali, da nam se jave kako bi im pomogli u ostvarivanju njihovih prava.

Taj par za enormne količine novca ima zadatak uništiti i stranku i koaliciju. Lažima, podmetanjima, izmišljotinama, sve za novac koji im je jedino što vrijedi, gaze sve pred sobom. Ne samo svoje dojučerašnje stranačke kolege, već i profesionalce, ozbiljne ljude koji su radili za našu koaliciju.
Tako su spremni uništiti i profesora Lovrinovića i PR stručnjaka. A koliko je pojedinaca sličnu sudbinu već doživjelo, tek ćete ovih dana vidjeti na konferenciji za medije.

Kako piše N1, u presudi Općinskog suda u Zadru navodi se da Mihela Varga mora vratiti 40 tisuća kuna plus pet godina kamata nagomilanih tijekom pet godina na iznos koji je posudila i nikada nije vratila. Točnije, posudila je 50.000, a vratila mu 1.000 kuna u gotovini i ustvrdila da mu je vratila još 9.000, između ostaloga i kroz hosting za njegovu stranicu. Objavili su i presliku odbijenicu koju je Varga dobila na tu presudu.

Komentiraj