Žiniću dosta priče o kući: “Imate institucije pa prijavite. Možda me ne razumijete zbog maske”

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provest će postupak redovite provjere imovinskih kartica sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, u dijelu koji se odnosi na nekretnine. Žinić je, podsjetimo, došao pod povećalo javnosti i medija došao zbog kuće u držabnom vlasništvu u kojoj živi.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, podsjetimo, potvrdio je u nedjelju kako je kuća u Glini u kojoj s obitelji živi župan Žinić u državnom vlasništvu, iako je Žinić u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom.

U ponedjeljak poslijepodne Žinić je ponovno komentirao slučaj.

“Jasno i transparentno sam odgovorio na sva pitanja. Imam jednu trećinu nekretnine u roditeljskom vlasništvu, ako mislite da ima bilo šta sporno ili nezakonito, ja stojim iza svega, imate institucije. Od sada odgovaram samo na pitanja vezana uz zbrinjavanje šteta od potresa. Odgovorio sam na sva ta pitanja”, izjavio je Žinić.

Dodao je da je tu kući dobio na korištenje, kao svi beskućnici i prognanici. “Dobio sam potvrde, sve što je trebalo da mogu u toj kući boraviti. Možda me zbog maske niste razumjeli. Ako smatrate da je nešto nepravilno, prijavite”, kazao je sisačko-moslavački župan, prenosi Dnevnik.hr.

Povjerenstvo za sukob interesa provjerit će imovinsku karticu Ive Žinića

 

Komentiraj