Zinfandel’s najavljuje gala večeru ‘Good France’

Arhiva hotela Esplanade Zagreb, MIVA

Obilježiti prvi dan proljeća uz najbolje od francuske kuhinje postalo je već tradicija.

Više od pet tisuća chefova i jelovnika na pet kontinenata tada organizira gala večeru Goût de/Good France. Zagrebački hotel Esplanade u suradnji s Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu i Francuskim institutom sudjeluje u globalnoj inicijativi Good France koja na isti dan, u četvrtak 21. ožujka, slavi francusko kulinarsko umijeće, uživanje u svježim namirnicama i dolazak novog godišnjeg doba. Događaj je upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a prije četiri godine, kad je prvi put započeo.

Restoran Zinfandel’s zagrebačkog hotela Esplanade jedan je od pionira projekta te će i ove godine za svoje goste pripremiti čarobno gastronomsko putovanje uz probranu provansalsku selekciju, prigodne šansone i primamljive francuske delicije s potpisom poznate chefice Ane Grgić.

“Francuska kuhinja za mene je uvijek tako profinjena i savršeno izbalansirana, pravo nadahnuće. Veseli me što je ove godine poseban naglasak stavljen na prekrasnu Provansu. Nastojat ću svojim tanjurima i kombinacijama okusa povesti goste na mirisno putovanje romantičnim ljubičastim poljima“, rekla je chefica Grgić.

Komentiraj