Pixabay

Zimski uvjeti vožnje na autocestama u gorskim predjelima

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, sjevernom primorju, Lici i Dalmaciji, dok u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Lici, ima je i na autocestamai A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo 2 i Kikovica, javlja u petak poslijepodne Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nezgode usporeno se vozi na autocesti A1 nakon odmorišta Modruš (između 98. i 99. km) između tunala Mala Kapela i čvora Ogulin u smjeru Zagreba.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo (10,30h), staroj cesti kroz Gorski kotar (DC3), te na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru. Isključivanje kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama je na čvoru Kikovica za smjer Zagreb, i odmorištu Vukova Gorica za smjer Rijeka.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema:

Gorski kotar: A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo; A7 između čvora Diračje i GP Rupa; DC8 Rupa-Pasjak; DC3 Zdihovo-Gornje Jelenje-Kikovica; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ljubošina; DC203 GP Brod na Kupi-Delnice; DC501 Gornje Jelenje- čvor Oštrovica-Meja; DC305 Parg-Čabar; ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5032 Crni Lug-mrzle Vodice-Gornje Jelenje (DC3), ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; te ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica i Vrbovskog

Lika: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Pomorski promet

U prekidu su:

 • Riječko okružje:
  – Katamaranska linija Mali Lošinj – Cres – Rijeka
  – Brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak
 • Šibensko okružje:
  – brodska linija Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice bez pristajanja u Prvić Luku.
  – Trajektna linija Šibenik – Kaprije – Žirije bez pristajanja u luci Kaprije.
 • Dubrovačko okružje:
  – Trajektna linija Dubrovnik-Lopud-Suđurađ
 • Splitsko okružje:
  – Katamaranska linija Split-Hvar . V. Luka – Ubli
  – Katamaranska linija Split – Bol – Jelsa
  – Katamaranska linija Split – Vis
  – Trajektna linija s polaskom iz Splita u 17:00 sati je otkazano

Zbog jakog juga trajekt na liniji Prapratno- Sobra krcat će teretna vozila samo do 3 t nosivosti.

Granični prijelazi

Zbog snijega u Sloveniji zabrana je prometa za teretna vozila na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj