EPA/David Armengou FACE PIXELATED BY SOURCE DUE TO LOCAL LAW

ŽIDOVSKI RABIN U BARCELONI POŽURUJE VJERNIKE DA SE PRESELE U IZRAEL ‘Europa je izgubljena od radikalnog islama’

Glavni rabin židovske zajednice u Barceloni požuruje svoje vjernike da se što prije presele u Izrael jer “Europa je izgubljena” od radikalnog islama.

Meir Bar-Hen nazvao je Španjolsku “leglom islamističkog terora u Europi”.

Upozorenja židovskog rabina stižu nakon terorističkih napada u kojima je u Barceloni 13 ljudi izgubilo živote, a više od 120 ih je ozlijeđeno, a u Cambrilsu je samo nekoliko sati nakon toga jedna žena ubijena.

ISIS je preuzeo odgovornost za oba napada. Policija vjeruje kako ih je planirala velika teroristička ćelija u Španjolskoj, piše Independent.

“Govorim svojim vjernicima: Nemojte misliti da smo ovdje zauvijek. Ohrabrujem ih da kupuju kuće u Izraelu. Ovo mjesto je izgubljeno. Nemojte ponoviti grešku alžirskih židova ili venezuelanskih židova. Bolje otiđite odavde dok nije prekasno”, izjavio je rabin Bar-Hen u intervjuu za židovsku agenciju JTA.

Federacija židovskih zajednica u Španjolskoj ne slaže se s njegovim stajalištima. U ovoj organizaciji kažu kako “imaju puno povjerenje u snage sigurnosti koje svakodnevno rade na sprječavanju fanatičnih i radikalnih muslimana od nanošenja boli i stvaranja kaosa u našim gradovima”.

Komentiraj