Burna rasprava očekuje se danas na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba. Na dnevnom redu je 31 točka od kojih je najzanimljivija ona o rebalansu proračuna, saznaje HRT.

Kao što je rekao gradonačelnik Milan Bandić proračun se umanjuje za 90 milijuna kuna što znači da se brišu neke vrlo bitne stavke. Iznos namijenjen izgradnji sljemenske žičare smanjuje se s 50 na 5 milijuna kuna. Smanjuju se iznosi i za rotor u Remetincu, sportske dvorane, izgradnju jedne škole.

Mediji nagađaju o tome hoće li se oporba i dio vlasti eventualno udružiti i srušiti taj rebalans proračuna. HDZ je odlučio da će podržati proračun nakon razgovora Bandića i premijera Plenkovića u ponedjeljak.

Još uvijek ostaje upitno kako će reagirati stranka Brune Esih Neovisni za Hrvatsku – hoće li se oni možda udružiti s oporbom. S druge strane oporba je vrlo kritična prema tom sporazumu, kažu kako je Milan Bandić još jednom jako puno obećavao te nakon što je došlo vrijeme za naplatu nije napravio ništa, nije ispunio obećanje.

Osim proračuna na dnevnom redu je i rasprava o novom kreditu koji će Zagreb uzeti u jednoj banci u iznosu od 250 milijuna kuna s kojim bi se trebali završiti neki projekti, uložiti u obnovu škola, sportskih dvorana. Pedeset milijuna kuna trebali bi ići za završetak Radničke ceste.

Na pitanje novinara kakvi su odnosi unutar vladajuće skupštinske koalicije i očekuje li da će danas dobiti i podršku Neovisnih za Hrvatsku za predloženi rebalans gradskog proračuna, Bandić je ocijenio da su “odnosi normalni” te očekuje da će proračun proći.

Komentiraj