Žičara popravljena i od petka će normalno raditi, ali razlog zastoja ostao nepoznat

Rad Žičare Sljeme je zbog tehničkih poteškoća u četvrtak oko 17 sati bila automatski zaustavljen, a nakon prebacivanja na pomoćni pogon 40 putnika koji su se nalazili u gondolama vraćeni su do Donje, odnosno Gornje postaje, izvijestili su iz ZET-a.

Pokvarila se žičara na Sljemenu, posjetitelji visjeli u gondolama

Nešto kasnije glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj obavijestila je Hinu kako joj je oko 19,30 sati javljeno da Žičara Sljeme ponovno radi, no danas više neće prevoziti putnike, a  očekuju da će sutra biti ponovno u funkciji za građane.

“Malo prije 17 sati rad žičare automatski je zaustavljen zbog tehničkih poteškoća. Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama. Nakon što je rad žičare prebačen na pomoćni pogon, putnici su gondolama vraćeni do donje, odnosno gornje postaje”, izjavio je za Hinu glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Zahvalio je putnicima žičare na strpljenju i ispričao im se zbog eventualnih neugodnosti.

“Kao i svaki drugi sustav, žičara je također podložna tehničkim poteškoćama, no za svaku situaciju predviđena je sigurnosna procedura i propisani su protokoli o postupanju”, rekao je glasnogovornik ZET-a.

Komentiraj