ZFF Sarajevo Film Festival predstavlja film “Dobar dan za posao”

HINA / Denis CERIĆ

U sklopu gostujućeg programa Sarajevo film festivala na Zagreb Film Festivalu u petak će se u kinu Tuškanac na posebnoj projekciji prikazati bosanskohercegovački film “Dobar dan za posao” redatelja Martina Turka.

Smješten u Sarajevu, film prikazuje priču s kojom se mogu poistovjetiti mnogi u cijeloj regiji – svakodnevicu prosječnog nezaposlenog čovjeka na ovdašnjim prostorima i njegovu borbu da poboljša život svoje obitelji.

Glavni lik, Armin, već je dugo bez posla i spreman je raditi sve kako bi se mogao brinuti za trudnu suprugu i sina. Spletom okolnosti počinje raditi u klaonici u predgrađu kao zaštitar, gdje otkriva kako zaposlenici potkradaju šefa, a kada mu to i dojavi otkrije zašto se kaže da je put do pakla popločan dobrim namjerama.

Martin Turk je slovenski redatelj, rođen u Trstu. Diplomirao je 2004. godine na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani, gdje ostaje živjeti.

Snimio je nekoliko kratkometražnih filmova, a 2009. godine sudjelovao na rezidencijalnom programu Cinéfondation Filmskog festivala u Cannesu. Dugometražni prvijenac “Nahrani me riječima” snimio je 2012. godine.

Najavljujući projekciju filma, za koju će ulaz u kino Tuškanac biti besplatan, glumac Aleksandar Seksan je rekao kako je situacija prikazana u filmu općepoznata. “Mi živimo tu stvarnost, znamo dosta takvih ljudi oko nas”, dodao je.

Glume još Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac

Film je snimljen u koprodukciji s Turskom i Slovenijom. Direktor fotografije je Radislav Jovanov – Gonzo.

Komentiraj