Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja najavio je kako će Županija uskratiti financiranje “Marulićevim danima” zbog predstave Olivera Frljića “Naše nasilje i vaše nasilje”, koja, rekao je, na najgrublji način vrijeđa ljudske, vjerske i nacionalne osjećaje.

“Ovo nisu ‘Marulićevu dani’, ovo čemu svjedočimo i što ćemo nekoliko dana biti prisiljeni gledati u našem nacionalnom kazalištu u Splitu je gruba zloupotreba Festivala hrvatske drame ‘Marulićevi dani,'” istaknuo je Ževrnja u ponedjeljak navečer u objavi na Facebooku.

Po njegovim riječima, cilj Festivala, sukladno Pravilniku, treba biti promocija hrvatske dramske književnosti u kazalištu, a ne grubo vrijeđanje vjerskih i nacionalnih osjećaja.

“Predložene predstave, među kojima se nalazi i predstava Olivera Frljića koja na najgrublji način vrijeđa ljudske, vjerske i nacionalne osjećaje, su njihovi autorski projekti, a ne kazališne predstave nastale na hrvatskoj dramskoj književnosti. Zbog toga je predstavnik Splitsko-dalmatinske županije glasao protiv izbora predstava i zbog toga će Županija uskratiti financiranje ovakvih – navodnih – ‘Marulićevih dana,'” poručio je Ževrnja.

 

Komentiraj