ZET: Zbog mimohoda od ponedjeljka izmjene u javnom prijevozu

Goran Jakus/PIXSELL

Od ponedjeljka navečer nastupaju izmjene u zagrebačkom javnom gradskom prijevozu, koje će u utorak gotovo cijeli dan biti na snazi zbog svečanog vojnog mimohoda koji će proći ulicama Zagreba u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluje”.

Tako će već u ponedjeljak od 19 sati, zbog planirane probe izvođača kulturno-umjetničkog programa koji će u utorak nastupiti u svečanom vojnom mimohodu, doći do promjena u javnom prijevozu u zoni raskrižja ulice grada Vukovara i ulice Hrvatske bratske zajednice.

Autobusni terminal biti će izmješten s Glavnog kolodvora južnije do Slavonske avenije, a to će improvizirano okretište koristiti linije 219, 220, 221, 234, 268 i 330. Spomenute linije koje uobičajeno polaze s terminala Glavni kolodvor u vremenu posebne prometne regulacije kretat će od raskrižja ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije. Tako će improvizirani terminal na izmještenoj lokaciji biti u funkciji u ponedjeljak od 19 do 23 sata te u utorak od 13 sati do ponoći.

U istom razdoblju, autobusne linije 229, 166, 310, 311 i 313 od svojih će odredišta redovnim trasama voziti do Muzeja suvremene umjetnosti, a u suprotnom smjeru polazit će sa stajališta Bundek.

Mijenja se trasa linije 107 u smjeru Jankomir. Autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Avenijom Marina Držića, kojom će nastaviti do Branimirove te dalje trasom Trga kralja Tomislava-Grgura Ninskog-Haulikova-Mihanovićeva-Vodnikova-Savska-Tratinska-Ozaljska-Selska-Zagrebačka avenija i dalje uobičajeno. Autobus će se zaustavljati na stajalištima na Aveniji Marina Držića (nakon raskrižja s ulicom grada Vukovara), na Glavnom kolodvoru, u Tratinskoj (nakon raskrižja sa Savskom) i na Selskoj (južno stajalište linije 109).

Linije 218 i 234 u ponedjeljak će voziti skraćeno do Nacionalne i sveučilišne knjižnice od 19 do 23 sata, dok u utorak neće prometovati. Linija 281 (Glavni kolodvor-Novi Jelkovec) tijekom posebne regulacije bit će skraćena do stajališta Elka.

Zbog zatvaranja zapadnog kolnika Sarajevske ulice i Avenije Marina Držića, linije 222, 307 i 308 vozit će izmijenjenom trasom. Linija 222 (Remetinec–Žitnjak) u smjeru Remetinca vozit će redovnom trasom do raskrižja Slavonske avenije s Heinzelovom te nastaviti Heinzelovom, ulicom grada Vukovara, Avenijom Marina Držića te dalje redovnom trasom.

Linije 307 Zagreb (Zapruđe)-Strmec Bukevski i 308 Zagreb (Zapruđe)–Sasi u smjeru Zapruđa redovnom trasom prometovat će do raskrižja Sarajevska-Vatikanska te nastaviti trasom Vatikanska-SR Njemačke-Avenija Dubrovnik do krajnjeg stajališta u zoni raskrižja Avenije Dubrovnik s ulicom SR Njemačke. S istog stajališta vozit će u suprotnom smjeru Kombolovom, Božidara Magovca, Svetog Mateja, Vatikanskom do Sarajevske i dalje uobičajeno.

 

  • Za tramvajski će promet biti zatvorena ulica grada Vukovara na dijelu od Avenije Marina Držića do Savske ceste, ali će se Savskom cestom u nastavku prema jugu voziti bez ograničenja.

 

U ponedjeljak od 19 do 23 sata bit će obustavljen tramvajski promet ulicom grada Vukovara od Avenije Marina Držića do Savske ceste. Tramvajske linije 3 i 5 za vrijeme obustave prometa ulicom grada Vukovara vozit će preko Glavnog kolodvora, dok će linija 13 biti preusmjerena na Savski most.

Ulicom grada Vukovara, na dijelu od Avenije Marina Držića do Savske ceste, kao i Savskom cestom prema jugu, odnosno prema Savskom mostu, tramvaji neće prometovati u utorak poslije 13 sati. Umjesto tramvaja bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija od Savskog mosta do Ljubljanice te tramvajska od Prečkog do Savskog mosta. Tramvajske linije 4, 5, 14 i 17 u utorak će voziti izmijenjenim trasama, a linije 3 i 13 neće prometovati.

Komentiraj