Ovog se vikenda vode žestoke borbe za drevni sirijski grad Palmiru. U subotu su borci Islamske države nakratko ponovno preuzeli kontrolu nad gradom, da bi ih nekoliko sati kasnije ruski vojni zrakoplovi zračnim udarima istjerali iz grada, kojeg su sirijske vladine snage osvojile u ožujku nakon desetomjesečne okupacije Islamske države.

Aktivisti su u nedjelju objavili kako je Islamska država ponovno preuzela kontrolu nad Palmirom. Prema izvješćima, sirijska je vojska poslala pojačanja u grad, koja je preusmjerila iz Aleppa.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) u nedjelj je objavio kako su se borci Islamske države povukli nakon ‘intenzivnog’ bombardiranja ruskih aviona. Ali, kasnije je objavljeno kako su militanti natjerali vladine snage na povlačenje prema jugu, te su ponovno preuzeli kontrolu nad gradom.

Rusija je priopćila kkako je tijekom operacije izvela 64 napada, u kojima je poginulo više od 300 militanata. SOHR dodaje da militanti Islamske države saveznike napadaju autobombama, bombašima samoubojicama i artiljerijom.

Komentiraj