Ženski “Istjerivači duhova” propali su zbog anti-Hillary Clinton pokreta, kaže redatelj

Kada se 2016. godine u kinima pojavila nova verzija filma „Istjerivači duhova“ (Ghostbusters) u kojem su glavne uloge imale Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon i Leslie Jones, redatelj filma Paul Feig očekivao je da će to biti ogroman hit. Film je imao proračun od 144 milijuna dolara i Feig je prije premijere izjavio kako „film poput ovog treba zaraditi 500 milijuna dolara u kinima diljem svijeta, a i to je premali iznos“. Umjesto toga, film je zaradio u kinima 229,1 milijun dolara. Četiri godine kasnije, Feig je u razgovoru za radijsku postaju SiriusXM za neuspjeh filma okrivio anti-Hillary Clinton pokret nastao u vrijeme predsjedničke predizborne kampanje.

„Mislim da bi neki doista izvrstan pisac trebao napisati knjigu o 2016. godini i kako smo bili isprepleteni s Hillary i anti-Hillary pokretom“, rekao je Feig i nastavio „Svi su došli do točke ključanja. Ne znam jesu li bili napeti zato što smo osam godina imali za predsjednika Afro-Amerikanca, ali svi su bili spremni eksplodirati. Nevjerojatno kako su ljudi bili ludi zbog žene koja je željela doći na vlast ili doći na poziciju za koju nije normalno da je žena zauzme. Ta je godina zaista bila odvratna“.

Ujedno, Feig se prisjetio reakcije Donalda Trumpa iz 2015. godine kada je objavljeno snimanje filma. Trump je tada kritizirao film jer su glavne uloge dobile žene. „Reakcije na odabir ženskih uloga bile su takve da je film dobio loše ocjene na stranici IMDB prije no što se počeo prikazivati u kinima“, rekao je Feig. Kada se prvi foršpan za film pojavio na internetu reakcije na YouTubeu bile su takve da je imao najviše dislajkova u povijesti YouTubea. Pored toga, glumica Leslie Jones, koja u filmu glumi Patty Tolan, bila je prisiljena zatvoriti svoj Twitter račun jer je bila izložena rasističkim i seksističkim uvredama nakon premijere filma.

Komentiraj