Desetak ženskih udruga iz Domovinskog rata izrazilo je u nedjelju ogorčenje “neopravdanim i neprijateljskim” napadima na predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović te zatražile njenu zaštitu.

Udruge su priopćile kako posljednjih dana traje neviđena hajka na legalno izabranu predsjednicu države i to od “predvodnika koji nas žele  vratiti u zagrljaj jugofilskih, staljinističko-boljševičkih struktura poraženih u cijelom svijetu – osim u  Hrvatskoj.

Predsjednica, legalno izabrana voljom naroda, počela je raditi u skladu sa Ustavom, ali i željama  naroda. Nastoji provoditi svoje ideje gospodarskog oporavka zemlje, želi povratiti izgubljeni ponos i nadu, ističu udruge te dodaju kako je sve to probudilo “neviđenu zavist i mržnju neprijatelja napaćene Hrvatske”.

“Iako je pružila  ruku pomirbe svim protivnicima slobodne Hrvatske, (…) krenuli su nevidjeni napadi na njen integritet. Skrivaju se uspjesi u njenom radu, podmeću  objede”, tvrde udruge te izražavaju najdublje ogorčenje takvim neopravdanim,  neprijateljskim napadima na Predsjednicu i traže njenu zaštitu.

“U Predsjednici vidimo osobu koja osjeća naše  brige i želi dobro svojoj zemlji” poručuju ženske udruge iz Domovinskog rata i pojedinci.

Komentiraj