Žene i djeca žrtve stampeda u Osijeku poslije utakmice Osijek – Lokomotiva

Provala na teren, tučnjava s policijom, suzavac, stampedo – to je epilog sinoćnje nogometne utakmice posljednjeg kola Hrvatske nogometne lige (HNL) u Gradskom vrtu u Osijeku između Osijeka i Lokomotive, javlja gol.hr.

Dogodilo se to jer “poraz nije najbolje sjeo dijelu navijača Osijeka koji su pokušali ući na teren”. “Policija je na to reagirala suzavcem, što je izazvalo stampedo”, tvrdi portal.

Dio od oko dvije tisuće navijača Osijeka, koji zbog pandemije nisu smjeli na stadion, okupilo se oko stadiona navijajući, ali su se poslije utakmice potukli s policijom, pa su letjele i cigle i baklje, a bilo je i ozlijeđenih.

U svemu tome, tvrdi gol.hr, “našlo se i nedužnih žrtava poput djece i žena, također prisutnih na gledanju utakmice pored stadiona Gradski vrt”.

“Velik broj navijača došao je pogledati utakmicu na velikom ekranu ispred stadiona jer se odlukom HNS-a igralo bez gledatelja. Gorak poraz i ljutnja na odluke Saveza zbog kojih Osječani nisu mogli na svoj stadion u odlučujućoj utakmici dobili su tako neželjenu kulminaciju.

Euforija se pretvorila u očaj i sukob s policijom koja je poprilično žustro reagirala na navijače u Wilsonovoj ulici. Trebala je to biti povijesna noć za NK Osijek, ali bit će to na kraju samo propuštena prilika koju će dugo pamtiti. Kao i odluke HNS-a koje nisu išle u njihovu korist”, ocijenio je gol.hr.

Komentiraj