Žena koja je bila odgovorna za oružje na filmu “Rust”: “Upozoravala sam ih, no dopustili su nesiguran set”

Oružarka koja je vodila brigu o oružju na snimanju vesterna “Rust” rekla je da su producenti dopustili “nesiguran” set i odbacili njezine zahtjeve da se uvede trening i ostale mjere prije nego što je glumac Alec Baldwin slučajno ustrijelio direktoricu fotografije.

Odvjetnici 24-godišnje Hannah Gutierrez objavili su priopćenje kasno u četvrtak, tjedan dana nakon kobnog hica kojim je Baldwin ubio Halynu Hutchins na snimanju “Rusta” na ranču kod Santa Fea u saveznoj državi New Mexico.

Sigurnost je za Gutierrez bio “prioritet broj jedan”, priopćili su odvjetnici Jason Bowles i Robert Gorence.

Dodali su da je Gutierrez tražila da se više vježba baratanje oružjem i više vremena posveti pripremi scena u kojima se koristi naoružanje.

“Cijeli set je postao nesiguran zbog više faktora, uključujući nedovoljno razgovora o sigurnosti. Hannah za to nije kriva”, istaknuli su.

Vlasti u Santa Feu istražuju incident i kažu da nisu isključili podizanje kaznenih prijava.

Osnovno je pitanje kako je pravo streljivo dospjelo u revolver Colt koji je Baldwin koristio nakon što mu je rečeno da je oružje sigurno.

Alec Baldwin se oglasio nakon tragedije na setu: “Nema riječi kojima bih opisao šok i tugu. U potpunosti surađujem s policijom”

Komentiraj