Željko Sabo izbačen iz SDP-a: “Ovo nije protiv njega osobno”

Glavni odbor SDP-a održao je u subotu online sjednicu na kojoj je izglasano izbacivanje Željka Sabe iz stranke, javio je N1.

Željko Sabo izbačen iz SDP-a sa 70 članova glavnog odbora koji su glasali za taj prijedlog, 8 protiv i 4 suzdržana.

Potvrđeno je i raspuštanje zagrebačke organizacije.

Poslije sjednice,  Marija Lugarić je rekla kako je odaziv na sjednicu bio jako dobar te da se raspravljalo o četiri točke dnevnog reda, među kojima i donošenje odluke o raspuštanju tijela gradske organizacije Grada Zagreba. Odluka je donešena s 65 glasova za i 15 protiv.

“Odluke svakako nisu bile lake, ali su bile nužne. Gradska organizacija SDP-a nije funkcionirala, ogrezla je u klijentelizam. Donijeli smo je kako gradili bolji SDP. Pred nama su izuzetno važni lokalni izbori na kojima Milanu Bandiću nakon 20 godina treba reći dosta. Sabu smo morali isključiti iz SDP-a. Ovo nije protiv njega osobno, i odluka je donijeta jer se zalažemo za vrijednosti socijaldemokracije i za vladavinu prava. Politička odgovornost je daleko šira od kaznene”, poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

“Ako želimo očistiti Hrvatsku od korupcije onda moramo krenuti od sebe”, kaže Grbin.

Rekao je kako očekuje dobar rezultat na lokalnim izborima u većini gradova, ali i u Zagrebu.

“Što se tiče kandidata, danas smo raspustili tijela zagrebačkog SDP-a. Imenovan je povjerenik i ima zadaću obaviti razgovore s članovima i članicama SDP-a s i onda u konzultacijama vidjeti tko bi bio kandidat za Zagreb”, rekao je Grbin.

Na pitanje novinara o mogućoj kandidaturi Joška Klisovića Grbin je rekao kako bi bio jako sretan da on bude gradonačelnik Zagreba.

 

Komentiraj