Željko Sabo: “Bez imalo sarkazma, svaka čast Plenkoviću, tako se štite svoji ljudi”

Snimka razgovora između HDZ-ovca Žarka Tušeka i nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića, koju su u utorak i srijedu objavili mediji, podsjetila je na slučaj Željka Sabe, bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Vukovara.

On je čak odslužio zatvorsku kaznu jer je 2013. lokalna HDZ-ovka Marija Budimir tajno snimila kako joj govori da ga pojedini poduzetnici pitaju koliko košta njezin mandat gradske vijećnice i nudi joj, u zamjenu za podršku u predstavničkom tijelu, određene pozicije.

Zbog pokušaja “kupovanja” vijećnika Željko Sabo završio je u zatvoru – hoće li i Žarko Tušek?

željko Sabo je u razgovoru za Novi list poručio da bi se i na Tušeka trebali primijeniti kriteriji koji su za njega važili. “Ne bih ulazio u detalje Tušekovog slučaja, ali činjenica je da je on razgovarao s čovjekom koji jest gradski vijećnik i, makar nikome ne želim zlo, očekujem da pravosuđe zauzme isti stav i prema njemu postupa po kriterijima koje su na mene primijenili”, rekao je Sabo.

Dodao je da se nije temeljito informirao o sadržaju razgovora Tušeka i Šimunića, ali mu je pažnju privukao komentar ove afere premijera Andreja Plenkovića.

“Mogu slobodno reći, svaka čast Plenkoviću. Govorim ovo bez imalo ironije ili sarkazma, to je moje iskreno mišljenje. Gospodin Plenković pokazao je kako se ponaša čelnik političke stranke koji štiti svoje ljude, članove stranke, kolege. To je bila prava ljudskost. Zato rejting HDZ-a i jest 31 posto, a SDP-ov upola manji. Ja nisam imao zaštitu SDP-a, iako smo 2013. obnašali vlast u državi, a nemam je ni danas kada je stranka u oporbi. Čestitam Plenkoviću što je uzeo u zaštitu Tušeka, svima je pokazao što znače ljudskost i moral u politici”, poručio je Sabo.

Komentiraj