Sanjin Strukic/PIXSELL

ŽELJKO REINER “Mislim da bi kombinacija Mosta i SDP-a bila nakaradna”

Željko Reiner iz HDZ-a gostovao je u ponedjeljak na N1 televiziji, gdje je rekao kako ne vjeruje da će MOST i SDP složiti Vladu. “Ne vjerujem da će se slagati vlada u kojoj HDZ neće sudjelovati. Mislim da je to nemoguće”, kazao je Reiner.

Dodaje kako bi se u tom slučaju postavljalo pitanje vjerodostojnosti MOST-a, jer su cijelo vrijeme inzistirali na trojnoj vladi. “Ne vidim slijedom čega bi se Most dogovarao s SDP-om i išao stvarati vladu u kojoj bi ministri bili oni isti o kojima su Mostovci toliko kritički dogovorili? Ne znam kako bi sad s oduševljenjem sjedili u istoj vladi s nekim od tih osoba – ministara SDP-a u vladi u kojoj će oni biti suodgovorni”, kaže.

Reiner je istaknuo kako se MOST deklarirao kao reformska stranka, te kako je SDP bio protiv reformi. “Mislim da bi kombinacija Mosta i SDP-a bila nakaradna. Mislim da jedan dobar dio SDP-ovih glasača ne bi bio s time sretan, a uvjeren sam i da većina glasača Mosta s tim ne bi bila sretna”, objašnjava,

Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija danas je poslala pismo MOST-u. Reiner objašnjava kako su u njemu istaknuli kako i dalje žele nstaviti dijalog s ciljem postizanja suglasja svih političkih opcija oko ključnih reformi. U HDZ-u su mišljenja kako bi sljedeća vlada trenala biti stručna i reformaska bez obzira na političku opciju.

U utorak se nastavljaju konzultacije kod predsjednice, a Reiner ističe kako su SDP i MOST rekli da nemaju 76 potpisa. “Očito ta kombinacija neće moći ostvariti temeljni uvjet za dobivanje mandatara. Što će se dogoditi s nama vidjet će se sutra”, poručuje.

Zaključuje kako je teško reći čekaju li Hrvatsku novi izbori, napominjući kako je to uvijek dobro izbjeći zbog velikog troška i puno izgubljenog vremena. “Nemamo proračun. 2016. godina bi bila izgubljena, a pod ovom vladom su 4 godine izgubljene, zemlja je u katastrofalnoj situaciji”, kaže Reiner.

Komentiraj