Hrvatska
Decoration icon

HDZ

ŽELJKO LACKOVIĆ ‘HDZ me nije kupio, a na Grmojinu izjavu sam ostao zatečen’

Autor:

Zagreb, 19.1.2017 - Tiskovna konferencija predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Na slici potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Galić i predsjednik Vlade Andrej Plenković.
Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

U ponedjeljak Gost Pressinga Petra Štefanića na N1 televiziji bio je nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković.

“Opasku svatko može dati. Ako je Hasanbegović vidio kaljužu ne znam zašto je ulazio u Sabor. Sastav Sabora je isti kao i prethodni”, rekao je Lacković o izjavi Zlatka Hasanbegovića.

Na pitanje o ministru Mariću odgovorio je: “Ja sam tijekom rasprave u Saboru rekao čemu se protivim kod lex Agrokora. Rekao sam da ako ne bude sadržavao odredbe o zamrzavanju imovine Ivice Todorića – tada će to biti lex Todorić, a ministar će doći u sukob interesa. Tada sam napisao status. I dalje smatram da su to ključne točke uz pitanje dobavljača.

Kad je bilo glasovanje tada to nije bilo glasovanje o njegovom radu i sukobu interesa nego opstojnosti vlade i Sabora. Rezultat je bio 75:75 i tu se više ne može donositi odluka samo o Mariću nego i o širem kontekstu”.

Dodao je i da ako je premijer stao iza ministra i kad bi ministar pao tada bi to bio pad i za samog premijera, te zaključio da se nikada ne bi držao za stolicu kao Petrov.

“Treba netko biti odgovoran u zemlji i treba pitati one koji su za opoziv da li su izbori ono što nam treba. Vjerujem da će turistička sezona biti bolja nego lani, ali prehrambena industrija koja je izložena situaciji s Agrokorom, silni fondovi koji su se pokrenuli… Nitko ozbiljan danas ne može si dozvoliti nove izbore ako prije toga ne pokuša sastaviti vladu s bilo kakvom većinom”, rekao je Lacković o održavanju Vlade.

“To što je on napravio je primjer sprečavanja drugih na mišljenje. Ne smatram korektnim da recimo kolega zastupnik mene proziva i napada moj integritet. Rekao je da ako neću glasati ovako i onako da će mi uskratiti podršku za župana. Naš dogovor je bio da se ne usitnjavaju glasovi u koprivničko-križevačkoj županiji. Ta potpora je dogovorena ne samo s Mostom nego i Živim zidom. Htjeli smo pokazati kao se suprotstaviti velikim strankama”, zaključio je nezavisni saborski zastupnik.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)