Željko Kolar: “Stiže niz prostačkih mailova i poruka, stižu prijetnje i ucjene”

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar u utorak je ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama, gdje su i danas bili antimaskeri, dao izjavu za medije.

Naime, jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole. Policija je roditeljima oko 13 sati uručila i prekršajne prijave, nakon čega su otišli.

“To je nažalost čisti kapric. Ne shvaćaju da zapravo rade štetu svom djetetu”, rekao je Kolar i dodao da ne može shvatiti koji je motiv roditelja. Otac traži, istaknuo je, da mu netko donese dokument da u zakonu piše da se moraju nositi maske i smatra da ova odluka krši zakon. Kolar je rekao da je ocu dječaka rekao da ako on smatra da to krši zakon, neka podnese zahtjev na Ustavni sud pa ako Ustavni sud ukine mjeru onda će i oni ukinuti nošenje maski.

Kolar je istaknuo da ne zna tko su antimaskeri koji su se okupili pred školom, ali naglašava da su vrlo agresivni i uživo, a i preko društvenih mreža. “Stiže niz prostačkih mailova i poruka koje sam dobio ja i koje je dobio ravnatelj škole. Dolazi desetak mailova svaki dan sa zahtjevom da se smjeni ravnatelj i kaže se da ćemo biti odgovorni za zdravlje djece. Stižu raznorazne prijetnje i ucjene”, rekao je župan.

Neke poruke koje su dobili, otkrio je, ispod su bilo kakvog ljudskog dostojanstva. “Ako se borite za nečija prava, onda to ne možete raditi na taj način da ugrožavate tuđa prava”, zaključio je župan Krapinsko-zagorske županije, prenosi N1.

Komentiraj