Zarko Basic/PIXSELL

Željko Kolar (SDP) ima više od od 7000 potpisa za još jedan mandat krapinsko-zagorskog župana

Koalicija stranaka SDP-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista predala je u srijedu u Zlataru više od 7000 potpisa potpore za kandidaturu krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara (SDP) za još jedan mandat te za listu za Županijsku skupštinu.

Kolar je nakon predaje kandidature izjavio da “cilj nije bilo ‘ganjanje’ potpisa” te da je bitno ono što će se dogoditi 21. ovog mjeseca. Potvrdio je da su predali nešto više od 7000 tisuća potpisa, ali u stožeru ih je ostalo još najmanje tisuću koje zbog žurbe nisu stigli predati.

“Najbitniji cilj je da 21. ljudi izađu na izbore i da mi pobijedimo prvom krugu. To je ono što smo si zadali za cilj i ja sam apsolutno uvjeren da će se to ostvariti”, rekao je Kolar.

Razloge za pobjedu u prvom krugu, kako je ocijenio, nalazi u rezultatima koje je ta koalicija postigla u prošlom mandatu. Istaknuo je smanjenje stope nezaposlenosti koje je, na razini Hrvatske, najveće upravo u Zagorju. Kao glavne prednosti koalicije istaknuo je velike investicije u gospodarstvu, komunalnoj infrastrukturi i obrazovanju te stabilnost zdravstvenog sustava. Inače, Kolar očekuje da će kandidaturu predati još dva ili tri kandidata, što mu, rekao je, otvara put za pobjedu u prvom krugu.

Predsjednik županijskog SDP-a i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić zadovoljan je brojem prikupljenih potpisa, koji je otprilike na istoj razini kao i prije četiri godine.

“Očekujem pobjedu pravog zagorskog župana u prvom krugu jer zapravo protukandidata nema. HDZ se skriva iz ‘fejk’ ili lažnog župana, a ne znam hoće li ovi drugi uspjeti nešto skupiti. Dakle, Zagorje ima izbora, a taj izbor je Željko Kolar”, rekao je Dončić, koji također očekuje pobjedu u svim gradovima u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Komentiraj