Željko Kolar najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

 

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar najavio je u petak da će se kandidirati za predsjednika SDP-a. Na konferenciji za novinare rekao je da mu je okidač bio kad je nakon izbora shvatio da ratne sjekire nisu zakopane i da SDP kao stranka nije ništa naučila iz poraza. Tada je, kaže, obišao veliki dio Hrvatske i shvatio da se mora angažirati kao lider.

Tri će mu cilja, dodao je, biti izgradnja moderne lijeve stranke, Hrvatske kao modernog društva te Hrvatske kao pravednog društva, prenosi N1.

Naglasio je da njegovi konkurenti ističu da mu je najveća slabost nedostatak obrazovanja. „Jako sam ponosan na sve svoje godine rada u geodetskoj struci, na 17 godina koliko sam sudski vještak. Imam energiju i odgovornost. Ostao sam bez oca s osam godina, skromno smo živjeli i jedva sam čekao da završim srednju školu i počnem raditi. Zahvalan sam majci za sve što me je naučila“, poručio je Kolar.

Dodao je da su ga zaprepastila razmišljanja nekih kolegica i kolega da treba pustiti još jedan poraz stranke. „Očekivao sam opću mobilizaciju stranke, da odmah krenemo dalje, a dobili smo nove podjele. Trebaju nam jake lokalne organizacije, jako i složno predsjedništvo, jedinstven klub, to je jedina budućnost, ne možemo se dijeliti i biti isključivi, ratovi moraju prestati“, naglasioje.

Sve je pozvao da iskoriste vrijeme i zakopaju ratne sjekire te kritički razgovarau o onome što je bilo. Pozvao je članstvo na odgovornost. „Manimo se šalabahtera, popisa tko bi za koga trebao glasati, nitko nema zagarantirano mjesto u Saboru, svatko mora imati šansu“, rekao je dok je na pitanje o odnosu sa Sinišom Hajdašem Dončićem rekao da su pajdaši.

Komentiraj