buzzbar.hr

Željka Veverec i Toni Starešinić u Buzz baru u četvrtak

Svakog drugog četvrtka u Buzz baru, na zagrebačkoj adresi Preradovićeva 30, humanitarnoj akciji ‘Be Human’ pridružuju se osobe iz javnog života te preuzimaju uloge konobara, a sve prihode od prodaje pića Buzz donira Udruzi Mali Zmaj i akciji ‘Mali Zmaj ide u školu’.

‘Mali zmaj’ planira djecu opremiti svime potrebnim za početak školske godine, bilježnicama, školskim priborom te priborom za likovni odgoj, a u nekim slučajevima i plaćanjem školske kuhinje, školskih izleta, prijevoza i ostalih neophodnih troškova za narednu školsku godinu. Cilj projekta je olakšavati školovanje djece iz socijalno ugroženih obitelji.

U četvrtak, 9. veljače, od 21 do 22 sata, Buzz pregače će preuzeti Željka Veverec i Toni Starešinić, autorski dvojac Mangroovea, banda koji nam od 2009. pokazuje neku drugu stranu popa. Nakon tri albuma, par zanimljivih gostovanja, radijskih uspješnica, nekoliko nominacija za Porin nekima i dalje nije sasvim jasno pripadaju li oni popu, soulu, mainstreamu ili alternativi. Željka i Toni nisu samo glazbeni partneri, nego i životni partneri tako da sve svoje uspijehe i nevolje dijele u bračnom životu.

Zajedno ih možete vidjeti kako sviraju i akustično kao dvojac ili pak u Željkinom triju ‘Željka At Ease’. Toni se također može pohvaliti svojim samostalnim projektom CHUI, koji je na Jazz scenu donio pravo osvježenje i doslovno zarazio publiku, a svira i u bendu Ede Maajke. Željka i Toni su autori nove pjesme ‘Tebi putujem’ koju izvode Chui i Josipa Lisac.

Posjetite našu be-humanitarku i nakon toga ih poslušajte u Željka At Ease kombinaciji: Željka Veverec (vokal), Đuro Dobranić (cajon i udaraljke) i Toni Starešinić (klavijature).

Kombinacija je to koja je nastala iz njihove potrebe za improvizacijom te su tako krenuli svirati poznate ‘pop soul stvari’ na sasvim nepoznat način.

Komentiraj