Željka Karin: “Svaka obitelj koja ima zaraženog člana postaje žarište”

U splitskom KBC-u sve je više hospitaliziranih, a bolesnici s najtežim oblicima bolesti su mlađe životne dobi nego što je to bilo ranije. Sve ih je više i na respiratorima, upozorio je u subotu ravnatelj te bolnice Julije Meštrović.

“Svaka obitelj koja ima pojedinog člana zaraženog, postaje žarište i isto tako imamo nekakva druženja mladosti, međusobna druženja – čak ne u velikim grupama, ali i iz tih grupa širi se epidemija”, kazala je Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, prenosi HRT.

Stožer civilne zaštite građane je pozvao da u blagdanske dane poštuju mjere – i na privatnim okupljanjima i na vjerskim obredima.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite u petak je rekao da ni najmanje ne isključuju mogućnost pooštravanja mjera na nacionalnoj razini.

“Ali mislimo da prostor u kojem odgovornijim ponašanjem i prihvaćanjem situacije kakva je, da je virus tu, da su tu nove varijante, da možda ono što smo mislili da je dovoljno za našu zaštitu sve ovo vrijeme, dok je bio samo onaj prvi soj virusa, danas možda i nije dovoljno”, poručio je.

Komentiraj