Željka Karin: “Razmišljamo o raznim mogućnostima i novim mjerama”

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin u srijedu je kazala da je u toj županiji gotovo 40 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranih.

“Situacija nije zadovoljavajuća, brojke nam eskaliraju. Očekivali smo pad nakon Uskrsa, ali i dalje imamo puno obiteljskih druženja, grupiranja. Danas imamo više novooboljelih u Sinju i Vrgorcu, ali i to je posljedica obiteljskih druženja”, rekla je novinarima Željka Karin.

Dodala je da je nemoguće kontrolirati obiteljska druženja. “Razmišljamo o raznim mogućnostima i novim mjerama. Moramo se uozbiljiti, ovo je virus koji se brzo širi, a i velik je broj oboljelih u bolnici”, poručila je i dodala da razgovaraju i o odgodi pričesti i krizmu.

“Nadbiskup je uvijek slijedio naše naputke, i inače imamo odličnu suradnju, a vidjet ćemo što ćemo s pričestima i krizmama, o tome još razgovaramo. Ne bi bilo problema sa samim crkvenim činom, nego su problem druženja kasnije”, objasnila je.

Željka Karin je istaknula da cijepljenje ide jako dobro.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u srijedu su zabilježena 462 nova slučaja zaraze koronavirusom. Testirano je 1187 uzoraka, a preminulo je pet osoba.

Komentiraj