Željka Karin: “Pozitivna je svaka treća testirana osoba, situacija je sada puno gora”

Ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin u četvrtak je za ‘Studio 4’ HRT-a izvijestila da imaju više od 1200 testiranih osoba u posljednja 24 sata, od čega je između 35 i 36 posto pozitivno na koronavirus.

Sve je više hospitaliziranih u toj županiji. U Splitu su od četvrtka maske obavezne na otvorenom, a ugostiteljski objekti rade do 20 sati.

Željka Karin je rekla da je svaki treći testirani pozitivan na koronavirtus, što je više nego prije godinu dana za vrijeme lockdowna. “Sada je situacija puno gora. Spremniji smo i više znamo o virusu, krenulo je procjepljivanje pa se nadamo da situacija neće biti lošija nego do sada, ali puno je veći broj novozaraženih zbog britanskog soja koji se jako brzo širi”, upozorila je.

Istaknula je da o jačini epidemije i virusa najbolje govori velik broj hospitaliziranih osoba. “Jutros u KBC-u Split je 156 hospitaliziranih, a četiri osobe su preminule”, dodala je Željka Karin.

Kaže kako treba poduzeti sve mjere da se situacija poboljša. Podsjetila je da je njihov stožer predložio nošenje maski na otvorenome upravo radi uskršnjih blagdana i druženja kojih će sigurno biti. “Vrijeme je lijepo, ali ljudi kada su vani rijetko drže distancu. Vrlo je bitno da se kod okupljanja nosi maska da se barem na taj način zaštitimo”, zaključila je ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Komentiraj