Željka Karin: “Možemo se opustiti tek kad se procijepi 60 posto populacije”

Ravnateljica splitsko-dalmatinskoga županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin komentirala je epidemiološku situaciju u toj županiji. Karin kaže da se situacija popravila, a udio novooboljelih u testiranima opada.

“Onaj dan kad smo imali veliki rast, pretpostavljamo da je to vezano uz grupiranje u određenim institucijama, jer evo danas su bolji rezultati”, rekla je Željka Karin za N1.

Od ponedjeljka, kako je najavila Vlada na sjednici, otvaraju se terase ugostiteljskih objekata. “Nadamo se da će se moći krenuti u tom smjeru, pratit ćemo danas i sutra situaciju. U suradnji s Nacionalnim i lokalnim stožerima mislim da će situacija biti povoljna”, ističe Karin, ali i upozorava da i dalje moramo biti oprezni jer nam turistička sezona ovisi o brojkama.

Poručuje da nije došlo još dovoljno cijepiva da bismo se opustili. “Možemo se opustiti tek kad se procijepi 60 posto populacije”, poručila je i zaključila da idući tjedan kreće uspostavljanje punkta za cijepljenje u Spaladium Areni.

Komentiraj