Legenda njemačkog nofometa Miroslav Klose, najbolji strijelac Svjetskih prvenstava u povijeti, objavio je kraj svoje karijere. Klose će se priključiti trenerskom timu njemačkog izbornika Joachima Löwa dok ne dobije trenersku dozvolu, objavio je Njemački nogometni savez u utorak.

38-godišnji napadač povukao se iz reprezentacije nakon što je Njemačka osvojila Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Ukupno je na Svjetskim prvenstvima postigao 16 golova. Ujedno je i najbolji strijelac njemačke reprezentacije sa 71 postignutim golom.

Kloseov ugovor s Lazijem istekao je nakon prošle sezone, a sada će se priključiti individualnom trenerskom programu s jasnim ciljem da započne svoju trenersku karijeru, prenosi Guardian.

“U njemačkoj sam reprezentaciji doživio najljepše trenutke svoje karijere i zato se veselim povratku ui reprezentaciju. Proteklih sam mjeseci punbo razmišljao o nastavku igračke karijere, ali i o tome da postanem trener. Taj me posao oduvijek zanimao, još dok sam bio igrač”, rekao je Klose.

Komentiraj