Želeći istinu o smrti sina smeta Dodiku

hina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u petak se na početku izborne kampanje u BiH morao suočiti s time da ima onih koji ne vjeruju ni njemu ni njegovim obećanjima, a prvi koji mu je to pokazao bio je Davor Dragičević, otac mladića koji je pod sumnjivim okonostima nađen mrtav potkraj ožujka.

Dodikovu nakanu da na središnjem trgu u Banjoj Luci ležerno promovira svoju kampanju za srpskog člana predsjedništva BiH poremetio je Dragičević koji se popeo na popeo na klupu i istaknuo plakat “Tko je ubio Davida Dragičevića” te izvikivao “Idemo do kraja Davide”.

Aludirajući na Dodika, poručio je kako se “nitko neće izvući”.

Naviknut da ga okružuju isključivo obožavatelji, predsjednik RS-a ipak nije mogao ignorirati Dragičevića, pa mu je u jednom trenutku prišao i iz “žablje perspektive” započeo polemiku.

“Neće mene nitko izvlačiti, ja imam podršku naroda”, rekao je Dodik, dodajući kako će se to vidjeti i u listopadu.

Dragičevića to nije impresioniralo, pa je Dodiku odgovorio kako su “svi pali na njegova obećanja no Davor Dragičević neće”.

Dragičević je s Dodikom “na ratnoj nozi” nakon što je predsjednik RS-a pokušao ocrniti njegova pokojnog sina rekavši da dolazi iz problematične obitelji razvedenih roditelja, a ocu Davoru poručio kako bi trebao više brinuti o ostaloj djeci.

Skupovi pod nazivom “Pravda za Davida” održavaju se svakodnevno u Banjoj Luci već više od 160 dana. Građani traže da se rasvijetle okolnosti smrti mladića za kojeg vjeruju da je ubijen, a da vlast koju kontrolira Dodik to nastoji prikriti.

Komentiraj