Građanska inicijativa “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije” najavila je prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, koji će se održati u Zagrebu 24. ožujka.

Predsjednica Udruge udovica ratnih veterana Rozalija Bartolić, govoreći u ime inicijative, kazala je kako organiziraju prosvjed zato da bi svim građanima dali mogućnost iskazati mišljenje o Istanbulskoj konvenciji.

“Ratifikaciji Istanbulske konvencije se protivimo jer se njome pokuša nametnuti rodna ideologija koja duboko zadire i pokušava rastočiti naš hrvatski identitet”, rekla je Viktorija Kaleb iz inicijative i dodala kako bi ratifikacijom Istanbulske konvencije došlo do velikog izdvajanja iz proračuna za udruge.

“Za razne udruge izdvojili bi se milijuni kuna a tim novcem bi raspolagalo netransparentno tijelo koje bi se poslije miješalo u naš obrazovni sustav. Mi već imamo dobre zakone. Mnogi intelektualci, Crkva i drugi misleći ljudi su se već izjasnili protiv Istanbulske konvencije zbog nametanja rodne ideologije”, poručila je.

Dodala je kako u Hrvatskoj postoji ‘izuzetno dobro razrađena zaštita žena’.

Komentiraj