Zekanović: “Plenković nam nije potencijalni koalicijski partner”

 Rezultati velikog ekskluzivnog istraživanja javnog mišljenja koje je samo za Nacional od 7. do 11. siječnja provela agencija Promocija plus pokazali su da više od polovice birača HDZ-a, njih 54,1 posto smatra da HDZ kao stranka treba ostati na sadašnjim pozicijama desnog centra, odnosno na kursu Andreja Plenkovića. Još više birača HDZ-a, njih čak 62,3 posto, misli da Plenković treba ostati na čelu stranke unatoč porazu Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Do sada su kandidaturu na unutarstranačkim izborima iskazali Davor Ivo Stier, Miro Kovač, Ivan Penava i Ljubo Ćesić Rojs.

Da li nas čeka vruće političko proljeće pitali smo saborskoga zastupnika Hrasta Hrvoja Zekanovića?

“Siguran sam da će Andrej Plenković imati puno manju podršku članova HDZ-a na dan unutarstranačkih izbora i siguran sam da će biti drugi krug. U drugom krugu on će se suočiti s jednim kandidatom gdje će ujedinjena HDZ-ova oporba ići zajedno protiv Andreja Plenkovića”,  rekao je Zekanović.”

Nacional: Koga suverenosti priželjkuju na čelu HDZ da bi bila moguća postizborna koalicija nakon parlamentarnih izbora?

“Andrej Plenković nam nije potencijalni partner, ali nam je drago da se u HDZ događaju promjene koje će biti ideološki i svjetonazorski bliže nama”, poručio je Zekanović. 

Komentiraj