ZEKANOVIĆ: ‘U Šibeniku uspostaviti treći blok’

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik i dopredsjednik Hrasta – Pokreta za uspješnu Hrvatsku Hrvoje Zekanović kandidirat će se za gradonačelnika Šibenika, potvrdio je u četvrtak te najavio koaliciju koje će, kako je rekao, u tom gradu biti treći blok i nametnuli se biračima kao alternativa HDZ-u i SDP-u.

Na lokalnim izborima izaći će i s listom za šibensko Gradsko vijeće te za šibensko-kninsku Županijsku skupštinu, što je rezultat koalicijskog ugovora s dopredsjednikom Hrvatske konzervativne stranke Nikicom Penđerom, koji je i zamjenik šibenskoga gradonačelnika Željka Burića (HDZ).
Zekanović je rekao da su njih dvojica počeli pregovore s nekoliko stranaka i lista, među kojima su HSS,  HSP dr. Ante Starčevića, Modes i Šibenski građanski forum (ŠGF), kako bi u Šibeniku uspostavili treći blok i nametnuli se biračima kao alternativa HDZ-u i SDP-u.
“Naše ankete pokazale su da ću se u drugom krugu izbora sučeliti s kandidatom HDZ-a i SDP-a, što je i logično jer ljudi u Hrvatskoj nisu zadovoljni s dvjema najjačim strankama pa priželjkuju neku treću opciju, a kad dođe do drugoga kruga, sve će biti moguće”, ocijenio je Zekanović, koji je u Hrvatski sabor ušao iz kvote HDZ-a Šibensko-kninske županije kao dio predizbornog dogovora Ladislava Ilčića i Andreja Plenkovića.
Rekao je da se na izborima u Šibeniku neće baviti svjetonazorskim pitanjima.
“Na ovim lokalnim izborima nećemo se baviti ideološkim temama. U fokusu će biti gospodarski razvoj Šibenika i zaustavljanje njegove depopulacije i propadanja jer želimo dati šansu gradu i svim građanima neovisno o svjetonazoru. Da mislimo ozbiljno, dokazali smo pružanjem ruke svim ovim strankama i listama s kojima želimo uspostaviti jednu širu političku platformu s konkretnim programom za boljitak grada”, istaknuo je Zekanović.
Na pitanje gdje je zapelo s HDZ-om, koji mu je koalicijskim dogovorom dviju stranaka osigurao kandidaturu za Sabor, ali ga na lokalnoj razini nije izabrao za partnera, odgovorio je kako je došlo vrijeme da odraste.
“To je politički put koji odavno priželjkujem i konačno u političkom smislu mogu reći sve ono što želim i sve ono što u nekakvoj koaliciji s velikim strankama ne bih mogao”, rekao je Zekanović.

 

Komentiraj