Zekanović: “Šibenik je pun smeća, izgleda gore od Napulja!”

Kandidat Hrvatskih suverenista za gradonačelnika Šibenika i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović kritizirao je u nedjelju komunalno poduzeće Zeleni grad i aktualnu gradsku vlast zbog lošeg gospodarenja otpadom, usporedivši pritom Krešimirov grad s – Napuljom!

Uz priopćenje poslao je i video smeća ispred ureda gradonačelnika u centru grada.

“Neprihvatljivo je da građani Šibenika plaćaju nikad veće naknade za odvoz smeća, a smeća ima doslovno na sve strane. Sustav podzemnih kontejnera očito nije zaživio, a jedino što je aktualna gradska vlast uspjela napraviti, je ukloniti dio kontejnera sa ulice što rezultira ovakvim nemilim kadrovima iz centra Šibenika. Što možemo očekivati u drugim šibenskim gradskim četvrtima i prigradskim naseljima kad je ovakva situacija ispred gradonačelnikovog ureda?

Šibenik kao Napulj

Ovo nije kadar iz centra Napulja, nego iz centra Šibenika. Kao što vidite odmah do Krešimirovog doma, mjesta gdje se nalaze uredi gradske uprave nalazi se gomila smeća. Smeća koje nije u kontejnerima, a čuli smo mnogo puta kako se aktualni gradonačelnik Šibenika hvali sa odvozom smeća, odnosno sa sustavom odvoza smeća kojeg danas provodi Zeleni grad.

Zeleni grad odnosno aktualna gradska uprava je za duplo podigla cijenu odvoza smeća, hvali se cijelo vrijeme sa sustavom podzemnih kontejnera koji očito ne funkcioniraju, a kako Šibenik danas izgleda ova slika govori više od tisuću riječi, dakle Šibenik je nikad prljaviji!”, poručio je Zekanović.

 

Komentiraj