ZEKANOVIĆ “Očekujem ispriku Grmoje i Brkića”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović u četvrtak je u Saboru komentirao sinoćnji ‘okršaj’ s Mostovcem Nikolom Grmojom. Zekanović kaže kako očekuje ispriku Grmoje i Milijana Brkića, koji je u to vrijeme predsjedavao Saborom.

Kaže i kako mu je Grmoja prijetio fizičkim obračunom. “Most se stalno prikazuje kao kritičar Vlade. Sudjelovali su u kreiranju grupe Borg, a danas su glavni kritičari zbivanja oko Agrokora. To nije vjerodostojno, pa kada se takvima kaže da su izbačeni iz Vlade i da bi i danas bili u njoj da ih Plenković nije izbacio, onda se uznemire. U nedostatku argumenata krenu se obračunavati na neprimjeren način”, rekao je Zekanović novinarima u Saboru.

Dodao je kako mu je ža da u Saboru ‘postoji čovjek ovjek koji ima kuražu doći do svog kolege u saborsku klupu i fizički mu prijetiti’. “To je ispod svake razine, riječ je o krajnjem primitivizmu i tome nema mjesta u Hrvatskom saboru”, rekao je dodajući kako mu je Grmoja u nekoliko navrata prijetio i pozivao na fizički obračun izvan Sabora.

“Moguće je da svi pogriješe, pa tako i da gospodin Grmoja u afektu kada je čuo istinu učini nešto što i sam smatra neispravnim, i volio bih čuti njegovu ispriku. Volio bih čuti da to nije on, da nije sklon nasilju i obračunima”, rekao je Zekanović, koji je u izjavi novinarima rekao i kako je on žrtva, a Grmoja agresor.

Od Brkića, pak, traži ispriku, jer mu je dao opomenu, iako je on bio žrtva.

Komentiraj