Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao svoj današnji istup.

“Ja ne držim baš do Dana žena, meni je svaki dan dan žena. Draži mi je Majčin dan, tu je osoba nešto napravila. Samim svojim rođenjem nešto zaslužiti, imati dan crnaca, bijelaca, katolika … Nekako mi ne sjeda”, izjavio je Zekanović.

“Danas je taj Dan žena postao feministički pokret koji je izgubio sav svoj smisao”, dodao je.

Zekanović je potvrdio da je najavio referendum zbog premijerove najave ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Ja ne kažem da ću zauvijek i bez uvjeta davati podršku Vladi Andreja Plenkovića, ali mislim da kao dio vladajuće većine mogu uvjetovati neke stvari,” rekao je Zekanović poručivši kako “ima puno zastupnika HDZ-a koji će glasati protiv”.

 

“Najviše me brine stav resornog Ministarstva i stav premijera Plenkovića. On je najavio da će se Konvencija ratificirati, a ne da će se glasati. Gospođa Murganić također govori o tom dokumentu kao nečemu potrebnom Hrvatskoj. Ignorira volju glasača koji su u konačnici i nju izabrali,” konstatirao je Zekanović.

 

Komentirajući najavu referenduma, Zekanović je kazao: “Pitanje bi bilo “Jeste li za prihvaćanje Zakona o ratifikaciji rezolucije Vijeća Europe. Ja sam najavio referendum. Neće ga provoditi HRAST, nego građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj koja već mjesecima radi na toj temi.”

Upitan postoji li mogućnost da se konvencija ratificira prije održavanja referenduma, ustvrdio je kako sve ovisi o premijeru Plenkoviću, te da očekuje od njega uskoro dobiti feedback.

 

 

Komentiraj