Zebecu i Strukanu dodijeljene utakmice u Belgiji i Norveškoj, poznati i djelitelji pravde hrvatskim predstavnicima u Europi

UEFA je delegirala službene osobe za program prvih utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu. Od hrvatskih sudaca tijekom sljedećeg tjedna aktivni će u Europi biti Mario Zebec i Duje Strukan.

Podsjetimo, u uzvratnim susretima prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu Hrvatske je imala tri sudačke četvorke angažirane u dvije utakmice trećerazrednog UEFA natjecanja i jednoj elitnog.

Tri hrvatske sudačke četvorke angažirane u uzvratnim susretima 1. kola kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige

Elitni HNS i četvrtorazredni UEFA sudac Mario Zebec prošli je tjedan sudio uzbudljiv okršaj kvalifikacija za Ligu prvaka između Shamrock Roversa i Slovana iz Bratislave u Dublinu, nakon kojeg su s ukupnih 3-2 (2-0, 1-2) dalje prošli slovački predstavnici. Sljedeća europska obveza Zebeca jest dvoboj Konferencijske lige između Genta i Valerenge u Belgiji, gdje će mu asistirati Vedran Đurak i Hrvoje Radić, a kao četvrti sudac Fran Jović.

Također elitni HNS (i trećerazredni UEFA) sudac Duje Strukan u svojoj prvoj ovosezonskoj europskoj avanturi putuje u Norvešku gdje će suditi dvoboj (također Konferencijske lige) Moldea i Servette. Splitskom sucu asistenti će biti Goran Perica i Alen Jakšić, a kao četvrti sudac na sjever Europe putuje i Marin Vidulin. 37-godišnji Strukan u svojim prvim ‘euro’ izlascima u sezonama 17/18, 18/19, i 19/20 dobivao je po utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, a uz to je u prethodne dvije sezone po jednom dijelio pravdu i u utakmicama drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu u kojoj je prošle sezone prvi put u karijeri sudio okršaje u grupnoj fazi (Sparta Prag – Lille 1:4, Sivasspor – Villarreal 0:1).

Hrvatski nogometni suci i dalje bez ozbiljne prilike za dokazivanjem na kontinentalnoj razini

Poznati su, naravno, i suci koji će dijeliti pravdu hrvatskim predstavnicima sljedeći tjedan. Sraz Dinama i Omonije (utorak, 20h) na Maksimiru tako je pripao Poljacima predvođenima Pawelom Gilom, koji će tako treći put u svojoj karijeri suditi ‘Plavima’, kojima je pravdu dijelio u 4-0 porazu od PSG-a u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 12/13, te maksimirskom okšraju s PSV-om u grupnoj fazi Europske lige u sezoni 13/14 (0-0).

Sudačka postava za Dinamo – Omonia: 45-godišnji Pawel Gil – Poljska, asistenti Dawid Igor Golis i Krzysztof Myrmus, četvrti sudac Damian Sylwestrzak.

Sudačke postava za Gzira – Rijeka (četvrtak, 19h): 43-godišnji Neil Doyle – Irska, asistenti Wayne McDonnell i Darragh Keegan, četvrti sudac Graham Kelly.

Sudačka postava za Hajduk – Tobol (četvrtak 21h): 41-godišnji Christian Dingert – Njemačka, asistenti Rafael Foltyn i Jan Seidel, četvrti sudac Frank Willenborg.

Sudačka postava za Pogon – Osijek (četvrtak 21h): 31-godišnji Horatiu Fesnic – Rumunjska, asistenti Valentin Avram i Alexandru Cerei, četvrti sudac Marian Alexandru Barbu.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]