Zebecovo ‘hlađenje’ okončano, Strukanu sraz Osijeka i Rijeke u Gradskom vrtu

Hrvatski nogometni savez danas je objavio popis službenih osoba za program 22. kola HT Prve lige te za odgođenu utakmicu 9. kola u kojoj Rijeka sutra s početkom u 17 sati gostuje u Velikoj Gorici kod Gorice.

Zanimljivo, taj dvoboj pripao je Tihomiru Pejinu, nedavno degradiranom sucu koji je na uštrb Darija Bela iz elitne ‘spušten’ u prvu skupinu sudaca Hrvatskog nogometnog saveza. Podsjetimo, ovaj potez prethodio je velikim ‘pobunama’ u hrvatskom nogometu na račun sudačke organizacije, koja, evo, usred sezone funkcionira bez raspuštene Komisije nogometnih sudaca. Ono što se neslužbeno spominje u sudačkim krugovima jest da je Pejin izgubio (a Bel dobio) status zahvaljujući ‘instrukcijama’ Ante Vučemilovića Šimunovića starijeg, što je posljedično rezultiralo pobunom u kojoj su se javno iznosile konstrukcije da “nepoznati netko” van tijela Saveza vodi sudačku organizaciju.

Promoviranom Belu sraz Rijeke i Hajduka, degradiranom Pejinu dvoboj Šibenika i Istre

Upravo je Ante Vučemilović Šimunović, prvi dopredsjednik Saveza, predsjednik Osječko-baranjskog saveza, jedini bio protiv raspuštanja Komisije nogometnih sudaca, što bi u konačnici i bila potvrda neslužbenih informacija o kojima nitko ne želi javno govoriti.

Hrvatski nogometni savez raspustio Sudačku komisiju

Dakle, za program odgođene utakmice 9. kola u kojoj će (usred sezone) degradirani Pejin premijerno u ovosezonskom izdanju HNL-a suditi i Gorici i Rijeci,  pomoćnici će biti Borut Križarić i Goran Loparac, dok su za VAR suce određeni Duje Strukan i Goran Perica, a kontrolor suđenja bit će Šime Bugarija.

Što se programa 22. kola tiče, u kojem je zbog koronavirusa u momčadi Hajduka odgođen najveći derbi hrvatskog sporta, ‘najzanimljiviji’ je povratak nedavno ‘na hlađenje’ poslanog Marija Zebeca, koji se poslije malo manje od mjesec dana vraća na liste sudaca i ulogu glavnog suca u srazu Slaven Belupa i Šibenika. Za razliku od Zebeca, tada također ‘uklonjenog’ elitnog Igora Pajača te Marka Matoca još uvijek nema na listama, kao ni ‘neobjašnjivo’ (nakon Miškovićevih prozivanja) nestalih Gorana Gabrila i Ivana Vučkovića.

Pajač, Zebec i Matoc uklonjeni do daljnjeg, Bebek pošteđen. Mamić, Črnko i Šimunović disciplinski procesuirani

U najzanimljivijem srazu kola, u kojem će Osijek ugostiti Rijeku, Duje Strukan će nekoliko dana poslije VAR uloge u srazu Gorice i Rijeke preuzeti ulogu glavnog suca, a pomoćnici će mu biti sugrađani iz Splita Hrvoje Radić i Mario Pepur, dok će VAR i AVAR suci tog okršaja biti ‘ohlađeni’ Mario Zebec i Bojan Zobenica, a kontrolor suđenja Dragutin Poljak iz Zagreba.

Kompletna lista delegiranih službenih osoba za program 22. kola HT Prve lige:

 

Komentiraj