Zdravstveno stanje uzbekistanskog predsjednika kritično

Autor:

epa05514126 (FILE) A file picture dated October 1998 of the President of Uzbekistan, Islam Karimov, during a visit in Moscow, Russia. Media reports on 29 August 2016 state Lola Karimova-Tillyaeva, daughter of Uzbek President Karimov, confirmed her father Islam Karimov has suffered a brain haemorrhage. Karimov, who reportedly suffered the brain haemorrhage already on 27 August, is in intensive care but in stable condition, reports say.  EPA/SERGEY CHIRIKOV

Uzbečki predsjednik Islam Karimov (78) nalazi se u “kritičnom” stanju nakon “očitog” pogoršanja njegova zdravlja kao posljedice moždanog udara, objavila je vlada Uzbekistana u petak.

“Dragi sugrađani, teškog srca obavještavamo vas da se zdravstveno stanje našeg predsjednika jako pogoršalo te se, po liječnicima, nalazi u kritičnom stanju”, objasnile su vlasti u priopćenju objavljenom na službenoj stranici.

U tekstu se potvrđuje da je Karimov, koji vodi Uzbekistan čvrstom rukom već više od četvrt stoljeća, hospitaliziran u subotu nakon moždanog udara.

Vlasti su iznijele vrlo malo informacija o zdravstvenom stanju predsjednika. U nedjelju su samo objavile da je hospitaliziran što je izazvalo špekulacije i pitanja o eventualnoj smrti držanoj u tajnosti.

Smrt Karimova zemlju bi ispunila nesigurnošću jer Uzbekistan od nezavisnosti nikada nije imao nekog drugog čelnika.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)