ZDRAVKO MARIĆ: “Zdravstveni sustav financijski još uvijek nije održiv”

Ministar financija Zdravko Marić jutros je na HRT-u kazao da nam je zdravstveni sustav vrijedan i važan, ali poručio da financijski još nije održiv.

“Moramo učiniti sve po izlasku iz ove krize da se napravi ono što je potrebno – nema jedne jednokratne mjere, nema jednog čarobnog štapića koji će to sve okrenuti, ali sustav temeljito usmjeriti i reformirati da postane i financijski održiv”, rekao je Marić.

Kazao je da su u rebalansu proračuna napravili veliki napor kako bi za sva povećanja nalazili uštede u ostalim stavkama, kako ukupna razina rashoda ne bi premašila originalno predviđenu. “To je jasan signal i domaćoj i međunarodnoj financijskoj i inoj zajednici, ali i građanima, da se vrlo odgovorno odnosimo prema novcu poreznih obveznika”, rekao je.

Marić je rekao i da svi u Hrvatskoj zaslužuju više plaće, ali u skladu s mogućnostima. “Trebamo svi učiniti što je u našoj moći da te plaće idu pravim smjerom, dakle, uzlaznim trendom, ali isto tako da prate rast produktivnosti, zato kažem uvijek u skladu s mogućnostima”, zaključio je.

Komentiraj