ZDRAVKO MARIĆ: “To nema smisla, i nastavnici i djeca trebaju se vratiti u učionice”

Ministar financija u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, komentirao štrajk u školama te pregovore sindikata s predstavnicima Vlade.

“ašto bi mi sad razdvajali i rekli smo jasno da tema koeficijenata i dodataka treba biti tema. Prateći ono što se događa proteklih tjedana, barem je meni jasno zašto se taj sustav godinama nije uredio”, rekao je Marić novinarima ispred zgrade Vlade.

“Ja pokušavam, apelirat ću i na svoje kolege i sve skupa da se taj sustav krene uređivati”, dodao je.

Ministar financija rekao je da je rješenje sa strane Vlade učiteljima došlo u smislu toga da su ponudili nastavak povećanja plaća. “Ne razumijem zašto uspoređivati se s nekim drugim. Gledajmo svoj segment, jesmo li zadovoljni, može li se tu nešto popraviti. Može, ali u skladu s mogućnostima”, rekao je Marić i dodao da je jedina pozitivna stvar cijelog procesa štrajka i zahtjeva sindikata to što se ta tema otvorila.

“Mislim da si država ne bi trebala priuštiti da imamo početak školske godine, prvo polugodište, gdje djeca nisu imala puni tjedan dana nastave. To nema smisla, i nastavnici i djeca trebaju se vratiti u učionice i idemo nastaviti. Negdje se linije moraju povući”, zaključio je
Marić.

Komentiraj