Zdravko Marić predvodi izaslanstvo na skupštini Svjetske banke i MMF-a

Zdravko Marić
HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Hrvatsko izaslanstvo, koje predvodi ministar financija Zdravko Marić i u kojemu su predstavnici tog ministarstva i Hrvatske narodne banke (HNB), sudjelovat će na Godišnjoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Washington od 12. do 15. listopada, objavljeno je u četvrtak.

U objavi na internetskoj stranici Ministarstva financija navodi se da će tijekom održavanja te skupštine hrvatsko izaslanstvo održati niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, a ministar Marić susrest će se, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Cyril Mullerom, s direktorom Svjetske Banke za operacije u zemljama članicama Europske unije za Europu i Srednju Aziju Arupom Banerjijem, te s izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom.

Bit će održani i sastanci s predstavnicima Multilateralne agencije za osiguranje investicija (MIGA) i s predstavnicama Međunarodne financijske organizacije (IFC).

Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te buduću suradnju Hrvatske s tom bankom.

Hrvatsko izaslanstvo održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Poul M. Thomsenom, izvršnim direktorom u MMF-u  Anthony De Lannoyom i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Khaledom Sakrom.

Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu izaslanstvo će održati i druge sastanke, primjerice, s predstavnicima Inter-američke banke za razvoj i Europske banke za obnovu i razvoj.

Komentiraj