Zdravko Mamić u tajnosti uplatio u proračun 45 milijuna kuna, podmirio čitav dug Hrvatskoj

Zdravko Mamić, osuđen na 6 i pol godina zatvora zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama, a koji se nalazi u bijegu u Bosni i Hercegovini, podmirio je u tajnosti čitav dug prema Hrvatskoj, doznaje Jutarnji.

List tako piše da je Mamić uplatio 45 milijuna kuna, što uz sedam milijuna kuna koje je Mamiću ranije blokirano, čini ukupni iznos od 52 milijuna kuna koliko je trebao uplatiti.

Prema izvorima Jutarnjeg lista, Mamićeva supruga Marina, koja je bila njegov opunomoćenik u parnici, u petak je potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom, koje je bilo zaduženo za provođenje ovrhe nad imovinom Zdravka Mamića.

Sadržaj nagodbe, odnosno prije svega porijeklo 45 milijuna kuna koje je Mamićeva supruga navodno uplatila u državni proračun najveći je misterij.

Podsjetimo, Vrhovni sud je u ožujku ove godine potvrdio nepravomoćnu presudu osječkog suda iz lipnja 2018. godine, kojom je Zdravko Mamić nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja nepravomoćne presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Komentiraj